Välkommen till sann yogaglädje!  
min önskan och mål - Yoga 0-100!

Yoga för mig är så mycket mer än mitt eget utövande. Det är att få möta nyfikna människor i alla åldrar och dela med mig av mina yoga-erfarenheter och att få ta del av deras. 
Idag har jag varit med på SN´s Sportläger och tagit emot 26 barn och ungdomar som valt att prova på yoga. Den främsta anledningen till att de valt just yogan var att de upplever att de behöver ta det lugnt. Bara att ha den insikten är en riktigt bra början!

För att landa börjde vi med att andas på olika sätt (pranayama), de fick prova olika yoga positioner (asanas) och ett kundaliniyogapass för att stärka upp hjärtat och immunförsvaret och som avslutning, avslappning och vila. Under passen blev det tydligt att yogan är utmanande på olika sätt för olika individer, vi pratade om att alla gör yoga utifrån sina förutsättningar.
Och populärast av allt var vilan! Det blev t.o.m en extra vila på slutet.
- Kan du inte släcka i taket igen! 

Så vad är det många barn och ungdomar behöver? Att få stanna upp och få vara i sig själv, utan jämnförelse med andra. Precis det yogan erbjuder.

Så härligt och inspirerande att vara en del av ett så stort arrangemang som Sportlägret är. Det var också en utmaning för mig att leda och inspirera med ett Streetdancepass vägg i vägg och pistolskytte på andra sidan korridoren. Något som mina deltagare kunde skärma av efter en stund och det är beundransvärt!
 

Läs hela inlägget »

Balans, det handlar inte bara om att kunna stå på ett ben i trädets position eller att hålla ut länge i skulderstående.

För att skapa balans i livet behöver du ha både och, av det mesta.
 
För mig är yogan redskapet som gör det möjligt för mig att känna in vad som är balans för mig, och att acceptera att jag består av olikheter. Olikheter som kompletterar varandra.

För att du ska vara du, behöver alla egenskaper få finnas. Utan mörker finns inte ljus. Utan sorg kan inte glädje existera. Vi
består av polariteter, som vare sig vi vill eller inte, följer oss geom livet. Att få skratt, gråta, hata och älska, att vara energisk och att vara lat, det ingår i livet.

Jag skapar t.ex. balans i mitt liv genom att ha yoga i den ena vågskålen och boxning i den andra. De två ytterligheterna komplettarar varandra. Yogan och ett medvetet andetag ger mig uthållighet i boxningen. Yogan stärker muskulaturen inifrån, så att jag kan utmana de större mer ytliga muskelgrupperna i boxningen. Boxningen å andra sidan, ökar mitt flås och styrka. Jag upplever sinnesro och mjukhet i yogan, medan boxningen ger mig jävlar anamma. 
 
När jag leder Sagoyoga eller Familjeyoga får jag ta del av barnens underbara, spontana energi, som smittar av sig på oss vuxna som deltar. På mina Medicinska yogapass på stol omges jag av en lugnare mer eftertänksam energi. Med vuxna som har ett och annat med sig i bagaget. 
Men, alla har något gemensamt, behovet av att skapa balans. För mig blir det tydligast då vi under ett yogapass växlar från rörelser och fysisk utmaning till avslappning.
Att ha förmågan att kunna stänga av allt "görande"  och alla måsten för att ta en välbehövlig paus, är något som vi alla behöver träna på. 

Läs hela inlägget »

Det är alltid lika inspirerande att få ta del av era erfarenheter och tankar kring ert yogautövande. Hur yogan bidragit till förändring på olika plan och era upplevelser under ett yogapass. 

”På vårdcentralen sa de att, Tänk vad du blivit rak i ryggen! Ja, svarade jag då, och nu når jag högre upp i köksskåpen! Och det är tack vare yogan!”
Sagt av en liten dam på rullator som deltar på Medicinsk yoga på stol.

"Jag började med yoga hösten 2018 för att balans i tillvaron. När jag och min diabetessköterska kollade mina blodsockervärden senast, hade de gått ner så pass och nästan blivit normala. Vi diskuterade min insats och det vi kom fram till var att ”jag har börjat med yoga”. 
Deltagare på Kundaliniyogapass.

 Tack, nu har jag blivit av med tre timmars möte, allt det där tjattret som snurrade runt i huvudet. Och huvudvärken är också borta. 
Sagt av en man efter ett Medicinsk yogapass på stol.

Vi testade FamiljeYoga, min dotter och jag. Det var en jätteskön stund tillsammans och vi fick prova på lite olika övningar som både var enkla och lite mer krävande, det bästa var att vi kunde göra det utifrån vår egen förmåga, samtidigt som vi fick utmana oss lite. Det var en härlig aktivitet som vi gärna gör igen!
Susann är en mycket bra ledare med både glädje och närvaro i det hon gör och delar med sig av :)
Från mor och dotter på FamiljeYoga

Läs hela inlägget »